خرمای روحی بم یکی از محصولات ارزشمند و خوشمزه منطقه بم در استان کرمان است. این خرما به دلیل شیرینی، طعم و عطر خاص، مقوی بودن و دارا بودن ویتامین ها و مواد معدنی زیاد، از محبوبیت بالایی برخوردار است. این خرما در فصل پاییز به صورت تازه و در فصل زمستان به صورت خشک یا شیره خرما عرضه می شود. این نوع خرما دارای شکل بیضی، رنگ قهوهای تیره، پوست نازک و گوشت زیاد است. مزه آن شیرین و ملس و دارای عطر و طعم خاصی است.
ارزش غذایی خرمای روحی
- فیبر: خرماها منبع خوبی از فیبر رژیمی هستند که برای سلامتی گوارشی مهم است. یک عدد خرمای روحی حدود ۲٫۴ گرم فیبر دارد.
- پتاسیم: خرماها منبع خوبی از پتاسیم هستند که یک عنصر مهم است که به تنظیم فشار خون و سلامت قلب کمک میکند. یک عدد خرمای روحی حدود ۱۶۷ میلیگرم پتاسیم دارد.
- منیزیم: خرماها منبع خوبی از منیزیم هستند که یک عنصر مهم برای عملکرد عضلانی، سلامت استخوان و تولید انرژی است. یک عدد خرمای روحی حدود ۲۵ میلی گرم منیزیم دارد.
- آهن: خرماها منبع خوبی از آهن هستند که یک عنصر مهم برای حمل اکسیژن در سراسر بدن است. یک عدد خرمای روحی حدود ۰٫۵ میلیگرم آهن دارد.
- ویتامین B6: خرماها منبع خوبی از ویتامین B6 هستند که یک عنصر مهم برای عملکرد مغز، سلامت سیستم عصبی و متابولیسم است. یک عدد خرمای روحی حدود ۰٫۱ میلیگرم ویتامین B6 دارد.
فواید خرمای روحی جام شیرین بم
کاهش فشار خون
پتاسیم موجود در خرما کمک می کند تا فشار خون را تنظیم کند و عروق خون را گشاد کند. همچنین فسفر و منگنز نقش مهمی در سلامت قلب و عروق دارند.
تقویت حافظه
خرما حاوی آنتی اکسیدان های قوی است که محافظت از سلول های مغز را افزایش می دهد. ویتامین B6 نیز به بهبود عملکرد شناختی و حافظه کمک می کند.
تسکین یبوست
فیبر موجود در خرما به حرکت روده ها کمک کرده و جلوگیری از یبوست را می کند. شیره خرما نیز به عنوان یک ملین طبیعی عمل می کند.
تقویت استخوان
کلسیم، منگنز و مس در خرما به سلامت استخوان ها کمک می کنند و جلوگیری از بروز بیماری های استخوان شکنجه از جمله استئوپروز را محقق می سازند.
تقویت سیستم ایمنی
ویتامین C و آنتی اکسیدان های خرما باعث تقویت سامانه دفاع بدن در برابر عفونت ها و باکتري ها مي شود.
راهنمای نگهداری خرماهای روحی
خرماهای رطب روحی میتوانند در دمای اتاق تا دو هفته نگهداری شوند. اگر میخواهید خرماها را برای مدت زمان بیشتری ذخیره کنید، میتوانید آنها را تا شش ماه در فریزر نگهداری کنید. برای یخچال کردن خرماها، پوست آنها را بردارید و آنها را در یک لایه تکیه داده بر روی یک تابه قرار دهید. برای چند ساعت به فریزر بگذارید و سپس خرماها را به یک کیسه یا ظرف مناسب برای فریزر انتقال دهید. وقتی آماده مصرف خرماها هستید، آنها را به دمای اتاق یا یخچال ببرید تا آنها را باز کنید.