رطب مضافتی بم یک نوع رطب خشک است که با اضافه کردن شکر و آب به رطب تازه تولید می شود. این روش باعث می شود که رطب خشک شده دارای طعم شیرین تر و بافت نرم تر باشد. رطب مضافتی بم به رنگ قهوه ای تیره است و از نظر شکل به رطب تازه شباهت دارد. این نوع رطب در استان های هرمزگان، فارس، سیستان و بلوچستان و خوزستان تولید می شود و به عنوان یک تنقلات سنتی و خوش طعم شناخته می شود.
رطب مضافتی دارای شکل بادامی و کشیده است که از سر تا پایین به صورت نامنظم و پوستهدار است. رنگ این خرما از قهوهای تیره تا قهوهای روشن تغییر میکند و در بعضی از نقاط دارای لکههای سفید است. اندازه این خرما نسبت به سایر انواع خرما کوچکتر است و حدود ۲ تا ۳ سانتیمتر طول دارد. وزن هر دانه از رطب مضافتی حدود ۱۰ تا ۱۵ گرم است.
شکل ظاهری رطب مضافتی علاوه بر جذابیت، خواص مفید و منحصر به فردی هم دارد. برخی از این خواص عبارتند از:
رطب مضافتی بم دارای ارزش غذایی بالایی است و حاوی قند، فیبر، پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است. برخی از فواید این محصول عبارتند از:
میزان کالری رطب مضافتی تازه به صورت جدولی در زیر آمده است. لطفاً توجه داشته باشید که این اطلاعات مربوط به رطب مضافتی تازه میباشد:
نوع | رطب مضافتی (تازه) |
مقدار هر ۱۰۰ گرم | 100 گرم |
کالری | 129 |
چربی | 0.2 گرم |
کربوهیدرات | 30.8 گرم |
قند | 29.9 گرم |
پروتئین | 1.4 گرم |
نمک | 0.04 میلیگرم |
میزان کالری رطب مضافتی به صورت جدولی در زیر آمده است. لطفاً توجه داشته باشید که این اطلاعات مربوط به رطب مضافتی خشک شده میباشد:
نوع سروینگ | خرمای خشک شده |
مقدار هر ۱۰۰ گرم | 100 گرم |
کالری | 297 |
چربی | 0.5 گرم |
کربوهیدرات | 75.5 گرم |
قند | 72.4 گرم |
پروتئین | 1.8 گرم |
نمک | 1.5 میلیگرم |
صادرات خرما به ترکیه، یکی از مسیرهای مهم صادرات خرمای ایران به خارج از کشور است. خرمای بم به خصوص، یکی از ...
صادرات خرمای ایران به کشور عراق به دلیل وجود مرز مشترک و نزدیکی جغرافیایی بین این دو کشور، به عنوان یکی از مهمترین ...
مجموعه سرخانه های جام شیرین بم بزرگترين و پيشرفته ترين شرکت صادرات خرما در ایران به كشورهای اروپايی ، آسيايی ، آفریقایی و همچنین قاره ...
خرما به عنوان یکی از محصولات کشاورزی مهم در جهان شناخته شده است و ایران با داشتن باغات خرمای متنوع و با کیفیت، ...